emipusis.jpg


L’Emipusis és una bruixa-bruixot. Sempre va pentinada amb una cua feta amb divuit gomes de coloraines i porta una gorra vermella. La seva cara està plena d’arrugues perquè té 1000 anys. Porta unes ulleres petites que es subjecten amb la punta del seu nas tot ple de grans. La seva llengua és com la de un camaleó i canvia de color. Li agrada portar un vestit llarguíssim de pell negra. Mai la veureu vestida de groc fluorescent, ja que els colors vius l’espanten. Com que sempre va descalça i no es talla les ungles, aquestes són llargues i plenes de brutícia.

Li apassiona menjar cues de rata que caça fàcilment gràcies a la seva llengua. La resta de l’animal la fa sevir per fer pocions màgiques. Com per exemple, la poció de teletransport i invisibilitat, ja que té por a viatjar i té un vertigen horrorós.
Però el que més li agrada en aquest món és tafanejar els secrets dels nens, ja que dels altres, li és impossible degut al seu pànic als adults. La seva segona afició és tocar la trompeta de nit sense ser vista. Desperta a tot el veïnat i s’ho passa d’allò més bé.
Quan era petita va ofegar-se al mar i des de llavors, no vol ni sentir a parlar de l’aigua.
De totes les característiques estrafolàries de l’Emipusis la que crida més l’atenció és el seu poder màgic de controlar la ment, que aconsegueix gràcies a menjar les cues de ratolins.