3, 2, 1... TECLEGEM!


Ara toca inventar un conte. El procés és una mica diferent del dels personatges, però és igualment senzill. El calendari és per grup i cada classe hi participa amb un petit capítol. Els protagonistes seran els personatges que us heu inventat. Potser un serà més protagonista, o dos, o tots alhora, però els personatges, tots, hi apareixeran:

  1. Jo penjaré un petit inici del conte I L'ESCRIURÉ DE COLOR NEGRE.
  2. Els vostres mestres disposen d'unes orientacions per a la creació de les històries
  3. La classe que comença continua el conte. Té dues setmanes per fer-ho i us aconsello que pengeu el primer esborrany la 1a setmana i afegiu les preguntes que em vulgueu fer.
  4. El màxim són 500 paraules (Podeu descarregar l'eina de comptar paraules) , I L'ESCRIVIU DE COLOR NEGRE
  5. Tot seguit llegiré el primer esborrany de la classe 1 i afegiré alguna nota, comentari, pregunta...HO FARÉ UTILITZANT EL COLOR BLAU I POSARÉ ELS COMENTARIS ENTRE PARÈNTESI AL LLOC QUE CORRESPONGUI
  6. La classe 1 es llegeix les meves notes i escriu el text acabat. I HO FA SOBRE EL MATEIX ESBORRANY EN COLOR NEGRE (NO TORNEU A COPIAR EL TEXT A BAIX, CORREGIT, RETALLEU, REFEU I RETOQUEU SOBRE EL MATEIX TEXT. NO CAL DUPLICAR-LO)
  7. A continuació penjaré les notes finals i, si cal, enllestiu del tot el text i si no, doncs ja està. El text definitiu quedarà marcat de color blau.
  8. La setmana següent la classe 2 continua el conte allà on l'ha deixat la classe 1. I fem el mateix procés (penjar esborrany, notes nostres, text definitiu, etc.)
  9. A la setmana següent continua la classe 3.
  10. A la setmana següent la classe 4 acaba la llegenda.

Com veieu ÉS FÀCIL, cosa que no vol dir que no dugui feina.

Sobretot aconsellem que a l'hora d'inventar us deixeu anar. Que no hi hagi vergonyes. Que el primer moment d'explosió creativa sigui LLIURE, que ningú digui “Això no m'agrada”. Tot val. Apunteu totes les idees i gaudiu del moment d'inventar. En un altre moment trieu el que més us agradi i treballeu més la idea. Però recordeu, el primer moment creatiu es fa sense que ningú corregeixi, divertint-se i fent que la imaginació voli.

Som-hi?

Anna Manso

- Per accedir als contes cliqueu el nom del vostre grup -
....................................
GRUP 1

..........
GRUP 2

..........
GRUP 3

...........
GRUP 4

..........
GRUP 5


El Gegant del Rec A

El Gegant del Rec B

El Pla A

El Pla B

Vilagran

El Veïnat

Mas Masó A

Mas Masó B

Les Deveses A

Deveses B

Dominiques

La Farga B

Pompeu Fabra

Les Arrels A

Les Arrels B

La Farga A

Silvestre Santaló A

Silvestre Santaló B